Upriličen prijem za vajarku Miroslavu Kojić

Miroslavu Kojić za redovnog člana Evropske akademije nauka u Beogradu preporučio je njen decenijski vajarski i pedagoški rad. Za našu sugrađanku koja je dobila titulu akademika, gradonačelnik Pavle Markov priredio je svečani prijem.

-Prijem naše sugrađanke u prestižnu akademiju je velika stvar za naš grad. Ovo je kruna dugogodišnjeg rada i predstavlja ponos   i nas Kikinđana. Ovo članstvo doprineće pravoj slici našeg grada  – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Miroslava Kojić Akademiju je završila  1973. godine i većina Kikinđana prepoznaje je najpre kao profesoricu koja je do pre godinu dana bila zaposlena u Viskoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača, a potom i kao uspešnu umetnicu .

-U Kikindi sam doživela veliku radost, a mladima mogu da poručim da radom i kvalitetom mogu da postignu uspeh i budu prepoznati i u Evropi i svetu bez obzira na to gde žive – rekla je akademik Miroslava Kojić.

Kikindska vajarka pozvala je mlade sugrađane da ostanu da žive u rodnom gradu. Izrazila je i veliko zadovoljstvo što se ove godine očekuje završetak izgradnje Muzeja “Terra”.

Evropska akademija nauka u Beogradu osnovana je 2013. godine i broji pedesetak članova, od kojih je devet umetnika.