Ukrštanje varjača, na manifestaciji “Izađi mi na teglu” sutra u Kikindi

Da li je Kikinda spremna da otkrije ko je vlasnik najboljeg ajvara? Karavan Izađi mi na Teglu stiže sutra i donosi zabavu, takmičenja i pehar za najbolji kikindski ajvar! Iz Ova gastro manifestacija se bavi očuvanjem naše tradicije i kulture kućnog spremanja zimnice i čuvanjem starih srpskih recepata od zaborava. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za najboljima u pripremanju ovog poznatog srpskog proizvoda u svetu.

Pored takmičarskog dela biće organizovan i Tegla bazar, kao i bogat celodnevi program za posetioce i vredne nagrade za pobednike. Šesta sezona karavana “Izađi mi na teglu”, nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara, počela je 19. avgusta i trajaće sve do 12. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije.

U ovoj, šestoj sezoni, karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra, ukrštajući svoje varjače, napuniti oko 6.000 tegli ajvara. Manifestacija u Kikindi počinje sutra u 11 sati, ajvar se kuva do 18 sati, a proglašenje pobednika je u 19 sati, na Gradskom trgu.