Uhapšeno odgovorno lice AD „Toza Marković“ zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su u okviru akcije „Signal“ četrdesetsedmogodišnjeg S. J., odgovorno lice AD „Toza Marković“ Kikinda i dvadesetpetogodišnjeg M. J., odgovorno lice „Pre Agro System“ doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

Postoji osnov sumnje da su oni od maja do decembra 2013. godine zaključili ugovor između „Toza Marković“ Kikinda i d.o.o „Preagrosystems“ Beograd i sačinili fiktivni račun izdat od strane doo „Preagrosystems“ Beograd, na ime fiktivne izrade i nadgledanja projekta otprašivanja i rekuperacije na proizvodnom pogonu fine keramike u vrednosti od 27.369.240 dinara.

Na osnovu tog ugovora izvršeno je plaćanje u robi vrednoj 27.369.240 dinara firmi doo „PreAgroSyistem“ Beograd, iako projekti nikada nisu izrađeni niti realizovani.

Na ovaj način pribavljena je imovinska korist za d.o.o „PreAgroSyistem“ Beograd a za isti iznos pričinjena štetu AD „Toza Marković“ Kikinda.