Uhapšen zbog krađe gazolina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku. U okviru akcije policajci u Kikindi uhapsili su A.D. iz Mokrina zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa i teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je A.D. u saizvršilaštvu sa dve osobe krao gazolin iz cisterne firme “Petrol” u kojoj radi. Na ovaj način NIS-u je pričinjena materijalna šteta za više od milion dinara. Prilikom poslednje krađe, krajem oktobra ove godine, došlo je do eksplozije gazolina u Mokrinu u kojoj su smrtno stradala dvojica muškaraca koja su bila sa A. D.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici A.D. je određeno zadržavanje do 48 sati.

U istoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su rukovodioca Policijske ispostave Kanjiža M. K. i zaposlenog na upravnim poslovima Ž. B, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, kao i F. P. i A. Ć, zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.
Sumnja se da je M. K. od F. P. i A. Ć. zahtevao i dobio vozilo, kako bi uticao na sačinjavanje pozitivnih terenskih provera za 15 osoba sa teritorije AP Kosova i Metohije , koja su podnela zahtev za prijavu prebivališta na teritoriji Kanjiže. Sumnja se i da je Ž. B, takođe, primio novac u iznosu od 1.350 evra i 15.000 dinara, kako bi izvršio prijavu prebivališta F. P. i A. Ć. na teritoriji Kanjiže.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.