Uhapšen pljačkaš Pošte u Mikronaselju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su 24- godišnjeg N. N. zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.Sumnja se da je 26. februara ove godine, uz pretnju pištoljem, od zaposlenih u pošti u Mikronaselju u Kikindi oteo 150.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. Ovo je treći put u nepunih godinu dana da se ova poštanska ekspozitura našla na meti lopova. Prvi put opljačkana je u junu prošle godine. Tada su pljačkaš i njegov sačesnik ukrali 250.000 dinara. Nepunih 24 sata nakon ovog razbojništva u odlično organizovanoj akciji pripadnika PU Kikinda uhvaćeni su 22-godišnji V.V. i 21-godišnji T.M. iz Kikinde. Pošto su ukrali novac oni su autobusom krenuli za Beograd. Patrola policije uhapsila ih je u Borči i kod njih su pronašli ukradeni novac.

Na meti pljačkaša Pošta se našla i 29. januara. Tada je maskirani pljačkaš odneo 200.000 dinara. Istraga ove pljačke još uvek je u toku