Udvostručena prodaja klima uređaja

Prodaja klima povećana je zbog visokih temperatura, što je i očekivano. Podatak da se pri kupovini uređaja u radnjama nude i brojne pogodnosti: od kupovine klima sa ugradnjom na rate, do kupovine  samog uređaja na više rata  predstavlja razlog da se kupci daleko lakše odlučuju za kupovinu,  kažu iz “Bus computers-a”.  Ono što je kupcu vrlo bitno, rekao je Slavko Malešević, ispred firme “Bus compjuters” je i da li postoji mogućnost organizacije   ugradnje  klima uređaja i za koji iznos.

 -Velika je potražnja i velika je prodaja klima uređaja, kao i zainteresovanost za ugradnju. U cilju da izađemo u susret našim kupcima, radimo ugradnju  klime za dva eventualno tri dana, a ukoliko postoji potreba radimo i brže. Ugradnja klima uređaja je pet ipo hiljada dinara, ali ukoliko je kod nas kupljen uređaj, onda postoje takođe pogodnosti. Za gotovinsko plaćanje, kada je kupovina uređaja u pitanju, dajemo popust, takođe  penzionerima preko PIO fonda do 12 meseci, sindikalna prodaja do 12 meseci. Garancija na sve klime je dve godine.

Cene uređaja variraju od proizvođača, zatim od jačine, ali vrste samog uređaja. Ono na čega su posebno skrenuli pažnju iz Bas Compjutersa, to je da je ipak bolje ukoliko se kupac odluči za Inverter klima uređaj, koji je jedan od najisplativijih načina grejanja, ali i hlađenja na struju. Primetno je i da se kupci češće opredeljuju za lošije modele jer se ili ne razumeju u same klima-uređaje ili žele da uštede prilikom kupovine. Ako vide da u ponudi postoji klima jeftinija 2.000 dinara, oni će sigurno uzeti nju, ali će tek kasnije shvatiti da će taj uređaj biti skuplji za razliku u utrošenoj struji najmanje 7.000 dinara na godišnjem nivou, što nije zanemarljiva suma.