Udruženje žena Kikinda obeležilo 30 godina postojanja

Trideset godina postojanja predstavlja značajan jubilej i dobru priliku da se na jednom mestu okupe svi oni koji u bilo kom smislu podržavaju Udruženje žena Kikinda. Slavljeničko društvo osnovano je u nekom lepšem vremenu, ali je odolelo različitim izazovima koje je 30ogodišnja istorija nosila.

-To je sigurno činjenica da nijedna manigfestacija u Kikindi ne može da prođe bez nas. Žene su uvek spremne za takav radi i meni je to jako drago. Ponosna sam na sve žene koje su članice Udruženja. Pre 17 godina smo bile i mlađe i ornije, ali i sada nas drži snaga da radimo za našu prelepu Kikindu i njene građane. Svake godine imamo dve humanitarne akcije, u jednoj osnovnoj školi i u Domu penzionera.

Pored toga što su izvrsne domaćice svim gostima našeg grada tokom različitih manifestacija, one se već 30 godina trude da u gostima Kikindu reprezentuju na najdostojanstveniji način.

Budućnost sa sobom donosi nove izazove, kaže naša sagovornica. Važno je samo da zdravlje posluži ove dame. Ipak, proslava je povod da se makar na nekoliko sati zaborave sve muke Udruženja i njegovih članica.

  

One su svoj veliki jubilej proslavile uz muziku i društvo članica udruženja žena kikindskih sela. Inače, Udruženje žena Kikinda trenutno ima oko 60 članica.