Udruženje navijača FK “Crvena zvezda” pokrenuto i u Kikindi

Simpatizeri “crveno-belih” pokrenuli su Udruženje, a namera je da, kako kažu traju večno, što je srazmerno ljubavi koju osećaju prema ovom fudbalskom klubu. Inače, na prostoru Kikinde, ovo je prvo osnovano udruženja navijača.  Kao Dan  osnivanja, rekao je prvi izabrani predsednik udruženja Vladimir Šarčević  beležiće slavu Svetog Vasija Ostroškog:

-Ideja o pokretanju  kluba postoji  godinama, a Kikinda je već prepoznata kao jedan od gradova u kom je veliki broj sportista, ali i navijača crveno belih. Iako smo  novoosnovano navijačko udruženje, već sada brojimo  oko 60 članova što pokazuje koliko je Crvena zvezda voljena i u Kikindi.

Ipak jedno od pitanja svakako je zadiralo i u onaj lošiji trend kada su utakmice u pitanju, pri čemu se misli na to da su su pojedini navijači spremni da pokažu otvorenu netrpeljivost prema drugim klubovima.

Jedan od prvih navijača i pokretača organizovanih odlazaka na utalmice je Goran Pecić-Peca Panker. Više od 40 godina njegovo ime se usko vezuje za ime ovog velikog fudbalskog kluba.

 

Više o osnivanju novog i jedinog udruženja navijača u Kikindi možete pogledati u emisiji “Rubinizmi”koja je na programu tv Rubin 25. maja, u 21 sat