Učestale krađe

Krađe u domaćinstvima su, čini se, ove zime izraženije nego prethodnih. Lopovi se ne libe da kradu i danju, kada znaju da su vlasnici kuća na poslu, a ove zime na udaru su sušene mesne prerađevine. Domaćinstvo Vasković iz Banatskog Velikog Sela bilo je na meti kradljivaca.

-Pre nekoliko godina ostao sam bez pečenica, mišića., a pre dve, tri nedelje ukradeno mi je 120 kilograma kobasica koje su bile pripremljene za pet porodica i pet rolovanih pilića – rekao je Slobodan Vasković.

Veljku Čolaku iz Bašaida ukradeno je sedam, osam kokošaka, a iz sušare je nestala slanina, pršut, suvo meso.

Jova Grujić iako živi u Novom Sadu vodi brigu o domaćinstvu u Bašaidu u kojem je odrastao i u kojem i dalje živi njegova devdesetogodišnja majka Milena. I njegovo dvorište, pa čak i unutrašnjost kuće je opljačkano u više navrata.

Kuća Dragana Grujića u Bašaidu opljačkana je već dvadesetak puta u protekle četiri godine.

-Za četiri godine oštećen sam za robu u vrednosti od oko 4.000 evra. Odneto mi je sve od bakra, kosilica, mesingane pumpe, akumulator od traktora. Poslednji put su bili pre dve nedelje kada mi je ukradeno oko 50 kilograma raznih ključeva – istakao je Dragan Grujić

Vrlo brzo svi predsednici mesnih zajednica održaće zajednički sastanak na kojem će tema biti bezbednost stanovnika na selima. Planirano je da sastanku prisustvuju i predstavnici policije i pravosuđa.