Učenice SSŠ „Miloš Crnjanski” na „Danima E Medica“

Po treći put, učenici Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ učestvovali su smotri medicinskih škola „Dani E medica“ u Tuheljskim Toplicama u Hrvatskoj. Tri učenice ove kikindske škole Teodora Turudija, Dragana Markov i Jovana Rožajac imale su priliku da sa 300 učesnika iz regiona razmene iskustva ali i pokažu svoje znanje.

Predstavili su se projektima „Prva pomoć prava pomoć“ i „Život posle smrti“. Učešću na smotri prethodila je razmena učenika u oktobru prošle godine gde su Kikinđani u saradnji sa partnerskim školama iz Hrvatske i domaćinom, Medicinskom školom „Draginja Nikšić“ iž Sremske Mitrovice, zajedno radili na usavršavanju prijavljenih projekata.

Kakvi su utisci najbolje opisuju reči nastavnice Ljiljane Radišić da su i sami nastavnici mogli od učenika ponešto da saznaju. Teodora Turudija i Dragana Markov složne su da je ovo bilo potpuno novo i značajno iskustvo i da bi želele da ponovo učestvuju sa novim idejama.

Kako se učešće na ovom skupu ne ubraja u redovne školske aktivnosti a njegova važnost je neminovna, finansiranje predstavlja problem sa kojim se škola susreće. Važnost učešća Kikinde na susretu “E medica” prepoznala je lokalna samouprva koja je finansirala učešće SSŠ „Miloš Crnjanski“.