Ubuduće će biti svih namirnica, kaže ministar Ljajić. Male poteškoće sa transportom južnog voća

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će i ubuduće biti svih namirnica, kao i da su to informacije koje Vlada dobija od trgovaca i dodaje da jedino može imati malih poteškoća sa južnim voćem, zbog produženog vremena transporta.

Ljajić je rekao da što se tiče najave o mogućoj nestašice limuna, misli se na zastoj uvoza iz Turske ali je dodao da je isporuka krenula iz Španije i da se odvija, a da će poteškoća biti dok ne krene isporuka iz Argentine. Jedini problem kada je u pitanju južno voće jeste što nema vozača dovoljno, duže se putuje, više se čeka na graničnim prelazima, kaže Ljajić i ističe da za ostale namirnice nema razloga za strah da ih neće biti, prenosi Tanjug. Prema njegovim rečima, ako tražimo nečega što nema, uvek ćemo nešto i da nađemo, a to je ilustrovao primerom kvasca, o kojem se nedelju dana govorilo da ga nema, a sada je kvasac na akciji, odnosno ima ga toliko da će trgovci imati interes da ga prodaju po manjoj ceni.

Od početka krize, kako navodi ministar, potražnja za toalet papirom skočila je 208 odsto u odnosu na period pre krize, ali Srbija nije ni po tome izuzetak. Ministar kaže da je sedmica od 9. do 15. marta bila najizraženija u smislu potražnje i dodaje da je ta sedmica bila kritična i u drugim zemljama, a ne samo kod nas.