Ubedljiva pobeda kikindskih rukometašica

ŽORK „Kikinda“ bio je nadmoćniji od ekipe „Bor RTB“ od starta utakmice četvrtog kola Superlige, koje je odigrano u hali Jezero“. Prvo poluvreme završeno je rezultatom od 14:4, a dobra igra nastaviljena je i u drugoj polovini meča, iako su protivnice pružile snažan otpor. Krajnji ishod nije pokazivao da je borba trajala do poslednjeg minuta, ali ništa nije moglo da zaustavi Kikinđanke u pobedničkom pohodu. Meč je završen rezultatom od 25:16.

Trener gostujućeg tima „Bor RTB“ Zoran Barbulović nije bio saglasan sa ocenom da su obe ekipe pružile dobru partiju, jer su po njegovom mišljenju Kikinđanke bile dominantnije:

-Mislim da je kikindska ekipa pružila veoma dobru partiju, a mi smo igrali ispod svojih očekivanja i mogućnosti. Malo opravdanje možemo da nađemo u umoru, jer igramo već neko vreme svake srede i subote. Ipak, to ne umanjuje odličnu igru Kikinđanki, kojima čestitam na uspehu.

Ova pobeda od velikog je značaja za kikindski tim, istakao je trener Dragan Markov, koji je utakmicu ocenio kao fer i korektnu:

-„Bor“ je bio blagi favorit u ovom meču, međutim, zbog obaveza u evropskom takmičenju, umor je uzeo danak pa su slabije odigrali. Moje devojke igrale su odlično sve vreme, posebno u odbrani. Ja im na tome čestitam i ako ovako nastave, napraviće veliki podvig i u ovim uslovima opstati u Superligi.

Za najbolju igračicu meča proglašena je Ivana Mitrović iz kikindske ekipe, koja je postigla osam golova.

Ona je istakla da je tim pratio taktiku trenera, koji im je naglasio da moraju da uspostave jaku odbranu. Pobeda nad „Borom” značajna je za kikindsku ekipu, jer ih ovi, za mnoge iznenađujući, bodovi dele od dna tabele.

ŽORK „Kikinda“ jedini je lokalni klub koji nastupa u najvišem takmičarskom rangu. U dosadašnjem toku prvenstva zabeležili su dve pobede, dva poraza i jedan remi. Naredni meč Kikinđanke igraju u subotu u Novoj Pazovi.