U “Zoppasu” će raditi oko 350 Kikinđana

Prošle godine u Kikindi je otvorena fabrika “Zoppas Industries”, italijanska firma za proizvodnju različitih vrsta grejača.

-U fabrici “Zoppas” u Kikindi trenutno je zaposleno više od 100 radnika, a u planu je da u ovoj firmi radi još oko 250 sugrađana. Na obuci u Rumuniji nalazi se veći broj Kikinđana . Dovođenje stranih investitora “Zoppasa” i “Mecafora” u Kikindu veliki je podvig gradske uprave – istakao je Tibor Horvat, v.d. direktor RPK Severnobanatskog upravnog okruga.

Ulaganje u fabriku trebalo bi da se završi do polovine godine.Zoppas Grupa“ sa sedištem u Italiji postoji od 1963. godine i ima više desetina hiljada zaposlenih u 11 fabrika, na četiri kontinenta . „Zoppas Industries“ proizvodi različite vrste cevastih, kasetnih, graviranih, spiralnih, kolut grejača, grejača u obliku žica i silikonskih i PVC kablova, generatora pare i grejača za bojlere. Njihovi proizvodi nalaze se u mašinama namenjenim pekarskoj industriji, kućanskim aparatima i beloj tehnici, klima uređajima, vazduhoplovnoj i svemirskoj tehnologiji, auto i mašinskoj industriji, medicinskim aparatima.