U zgradu Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole uloženo 900.000 dinara

U Gimnaziji “Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinskoj školi u toku su poslednje pripreme za novu školsku godinu. Zajedničkim naporima dveju škola zgrada koju koriste spremno će dočekati učenike.
-Obezbeđen je razglas za učenike, u pojedinim učionicama kupljeni su novi stolovi i stolice. Urađen je i deo fasade koja je bila u najlošijem stanju. Farbu za radove obezbedile su škole i lokalna samouprava – istakao je Ljubomir Zamurović, direktor Gimnazije “Dušan Vasiljev”.


U prostoru koji se nalazi u ulici Vojvode Putnika 2 i koji koriste samo đaci Ekonomsko-trgovinske škole završeno je krečenje fasade.
-Dosta je urađeno i ja se zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja je ispoštovala sve potrebe škole – rekao je Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole.
Deo prozora je zamenjen ove godine, a ostalo je da se u narednom periodu ovaj posao završi us vim prostorijama.
-Kada dva direktora sednu i dogovore se o prioritetima onda mogu da se postignu rezultati. Zahvaljujući gradonačelniku Pavlu Markovu i zamenici Bosiljki Srdić urađena je fasada. U narednom periodu snage moramo usmeriti na to da zgrada bude i energetski efikasna – dodao je Bartolić.


Uređenje fasade je prioritet.
-Uradili smo donji deo ulične i dvorišne fasade. Da bi se završio posao na kompletnoj zgradi potrebno je 43 miliona dinara. Obe škole aplicirale su za sredstva na pokrajinskim i republičkim konkursima, tako da očekujem da nam se odobre sredstva koja će biti dovoljna za deo radova – kazao je Zamurović.
U prvi razred Gimnazije upisano je 112 učenika, a u ETŠ 120 đaka.