U VŠSSOV održan prijem studenta specijalističkih studija

vlcsnap-2016-10-29-11h53m00s37

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača upriličen je svečani prijem za studente specijalističkih studija. Interesovanje za ovaj stepen studija nikada nije bio veći, tvrdi direktor ove ustanove dr Zoran Mijić.

Mijić tvrdi da su studenti izabrali pravi put, koji obeležavaju sticanje i nadgradnja znanja, kao i stručno usavršavanje.

-Siguran sam da su izabrali pravu školu. Mnoge visokoškolske ustanove u Srbiji nisu uspele da ispune kvotu, a mi smo imali sedamnaestoro zainteresovanih koji nisu uspeli da se upišu, tvrdi Mijić

On dodaje da će ovi studenti pokušaće da naredne godine upišu specijalističke studije. Moduli koji se izučavaju su Inkluzivno obrazovanje i vaspitanje i Metodike razvoja govora, likovnog stvaralaštva, fizičke kulture, upoznavanja okoline, muzike i scenske igre. U poslednje vreme ponovo je pokrenuta tema o master specijalističkim studijama. Škola u Kikindi spremna je za ovu novinu.

Svečanom prijemu prisustvovali su profesori Škole, koji su poželeli studentima puno uspeha u nastavku školovanja. Specijalističke studije traju godinu dana, nakon čega se dobija zvanje strukovni vaspitač specijalista.