U vrtićima u Kikindi boraviće oko 900 mališana

Svih 18 vrtića Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” počinje sa radom 1. septembra. Svetlana Milić, direktorica ističe da je najveća zainteresovanost za celodnevni boravak, kao i da je ovaj početak školske godine drugačiji u odnosu na sve dosadašnje.Naša sagovornica ističe da joj je žao što predškolska ustanova nije uspela da izađe u susret svim roditeljima zainteresovanim da im deca krenu u vrtić.

-Prioritet je dat roditeljima koji su obavezni da budu na svom radnom mestu, koji nemaju ko da im čuva dete, kao i pripremno-predškolskom programu jer su deca u obavezi da prođu ovaj program kako bi se upisala u prvi razred osnovnoh škola naredne godine.U vrtićima će boraviti oko 900 mališana od 1.500 upisane dece – istakla je Svetlana Milić.

U grupama može da bude najviše 15oro dece. Prijem mališana u vrtić je do 7 sati i 30 minuta, nakon čega neće biti moguće ući u vrtić. Do osam časova objekat se dezinfikuje kako bi mogao da služi obrok. U vrtićima dece neće morati da nose maske, a najveći ispit imaće vaspitači da održavaju distancu. Higijenske mere podrazumevaju dezinfekciju prostora na svakih sat vremena.