U toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Suvačarskoj ulici

U junu prošle godine JP “Kikinda” započelo je rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu. Ovi poslovi važni su kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje fabrike vode.

-Dotrajale azbest cementne cevi, stare više od 50 godina, zamenićemo novim, polietilenskim, cevima. Menjaju se i pocinkovani priključci, takođe stari pet decenija, novim polietilenskim. Radi se i zamena vodomera. U Suvačarskoj ulici biće zamenjeno 530 metara vodovodne mreže, a biće ugrađeno i 57 novih priključaka dok će ukupno biti zamenjeno 139. Ovi radovi su nastavak rekonstrukcije koja je počela prošle godine kojom su obuhvaćene ulice Sterije Popovića i Laze Kostića – istakla je Miroslava Obadić, PR JP “Kikinda”.

Radove finansira JP “Kikinda” sa 10 miliona dinara.

-Ove godine planiramo rekonstrukciju oko pet kilometara vodovodne mreže. Sve će zavisiti od finansijskih sredstava. Grad Kikinda dobio je sredstva za rekonsktrukciju oko dva kilometra iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Za ostatak novca lokalna samouprava konkurisaće ponovo. Za pet kilometara rekonstrukcije vodovoda neophodno je oko 16 miliona dinara -rekla je Miroslava Obadić.

Dinamika radova zavisi od vremenskih uslova, ali očekivanja su da budu završena za dva meseca.