U toku pripreme za I Poljoprivredni sajam

U toku su pripreme za Prvi Poljoprivredni sajam u našem gradu koji će se održati 13. i 14. septembra. Pokrovitelj manifestacije je grad Kikinda, a tokom dva dana sajma planiran je veliki broj izlagača i sadržaj.Osnovni motiv za organizovanje sajamske manifestacije je tradicija jer je Kikinda nekada imala svoje vašare, pa i Vašarsku ulicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poljoprivreda je važna za naš grad. Predstavlja ogroman potencijal kako grada tako i okolnih sela. Zemlja je jedini resurs koji ostaje bez obzira na vlasničku strukturu i način proizvodnje. Od poljoprivrede uvek ima prihoda. Na teritoriji grada Kikinde ima oko 50.000 hektra zemlje – napominje Kabok – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

 

Sajamska manifestacija odvijaće se u SC „Jezero“ i na prostoru koji ga okružuje . U samoj hali institucije, osiguravajuća društva i banke predstaviće svoju ponudu. Između same hale i Atletskog stadiona biće Zanatska ulica. Na ovom prostoru zanatlije će moći da izlažu svoje proizvode. Tu će biti izložena i gastronomska ponuda, a na delu prostora biće „Moja bašta“ gde će povrtari izložiti njihove proizvode.

-Na Atletskom stadionu biće predstavljena mehanizacija: traktori, kombajni, priključna mehanizacija , rezervni delovi. Na drugom delu stadiona biće priređena izložba sitnih, pernatih životinja, dok će u oborima biti predstavljena stoka: bikovi, krave, koze, ovce. Zbog afričke kuge svinja neće biti izložene svinje – napomenuo je Kabok.

Na teniskim terenima biće organizovane dečije paorske igre, a na Atletskom stadionu biće demonstrirana bezbednost poljoprivrednih mašina u saobraćaju, kao i veština vožnje traktorom sa priključnim mašinama.

-Pozivam sve da dođu na prvu manifestaciju ovog tipa. Izlaganje na sajmu ove godine je besplatno tako da svi koji žele da izlažu, a imaju veze sa poljoprivredom mogu da se jave i da budu deo ove manifestacije – precizirao je naš sagovornik.

Svečano otvaranje I Poljoprivrednog sajma je u petak u 12 sati, a ulazak je besplatan. U subotu u podne je parada konjiskih zaprega, a ovaj dan na sajmu nazvan je porodični dan.