U toku prijavljivanje za besplatan izlet za penzionere

Gradska uprava uputila je poziv penzionerima da se prijave za besplatan jednodnevni izlet do Banje Junaković, koji će biti organizovan 5. juna.

Cilj ove akcije je da se sugrađanima u ovom životnom dobu pruži mogućnost da obogate i obnove svoje znanje o lepotama Srbije, da se kroz zajednička putovanja druže i stiču nova poznanstva, te je ova akcija vid pažnje i zahvalnosti prema ovim generacijama.

Realizacijom jednodnevnih izleta, koji će uključivati i posetu kulturnim i istorijskim sadržajima, poboljšaće se kvalitet življenja zainteresovanih starijih sugrađana.

Organizovanje jednodnevnog izleta do Banje Junaković planirano je za 5. jun, sa polaskom u 8 sati ispred „Galadske“.

Banja Junaković se nalazi na 4,5 km od Apatina, smeštena na obodu istoimene Park šume. Naši najstariji sugrađani imaće prilike da obiđu ovaj deo Vojvodine, uživaju u parku i prirodnim lepotama ovog kraja, kao i da koriste terapijske bazene. Takođe, tokom ovog jednodnevnog izleta pored prevoza autobusom biće obezbeđen i ručak za okvirno 250 putnika.

Prijave mogu podnositi stariji sugrađani koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Kikinde. O prijavama će se odlučivati po prioritetu datuma podnošenja, do popune mesta.

Potrebna dokumentacija za prijavu:

– Fotokopija važeće lične karte podnosioca prijave

– Dokaz da je podnosilac prijave korisnik starosne, porodične ili invalidske penzije

– Lice koje nema stečeni status penzionera, odnosno koje nikada nije bilo u radnom odnosu, ali ima navršenih 60 godina života na dan podnošenja prijave, potrebno je da sa sobom ponese fotokopiju važeće lične karte.

Kompletna dokumenatcija se predaje u Gradskoj upravi, Sekretarijatu za društvene delatnosti, u kancelariji broj 17, kao i u seoskim mesnim kancelarijama. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-109, radnim danima u periodu od 9 do 14 sati.

Rok za predaju dokumentacije je 25. maj.