U toku orezivanje stabala

Čitave godine službe grada Kikinde vode računa o zasadima na javnim površinama, stablima, cvetnicama, vetrozaštitnim pojasevima. U toku je jesenje orezivanje stabala na javnim površinama koje se obavlja u gradu i devet sela, istakla je za našu televiziju Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

-Sekretarijatu je stiglo više od 250 zahteva sugrađana za orezivanje ili vađenje stabala. Stručne službe izlaskom na teren procenjuju da li su ti zahtevi opravdani ili ne, a nakon toga svi koji su podneli zahteve dobijaju rešenje da li će se i u kojoj meri postupati po podnetim zahtevima – kaže Miroslava Krnić.

Termin javno zelenilo podrazumeva urbane zasade, zelenilo u gradskom-građevinskom rejonu, partnerno, parkovsko, kao i zelenilo koje postoji u vangrađevinskom rejonu

Ove godine na javnim površinama i u cvetnim lejama zasađeno je 25.000 cvetnica, a grad krasi i više od 800 visećih saksija. Prvi put je i prostor Starog jezera oplemenjen je cvećem.