U susret 15. Mamutfestu

Manifestacija „Mamutfest“ u subotu proslavlja 15. rođendan. Iz Narodnog muzeja poručuju da posetioce očekuje interesantan, edukativan i interaktivni program koji će u dvorištu Kurije trajati od 10 do 20 časova.

I ove godine, kao i prošle, manifestcija „Mamutfest“ biće održana uz sve mere zaštite od virusa korona, a svi učesnici i posetioci moraće da poštuju epidemiološke mere, istakla je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja.

-Program se sastoji iz dva segmenta. Jedan segment čine gostujući muzeji iz Srbije i Republike Srpske, dok su drugi segment radionice koje smo osmislili. U okviru malog jubileja otvorićemo dve izložbe i to Centra za promociju nauke „Inteligencija biljaka“ i izložba ilustracija Banatskog kulturnog centra „Savremni srpski ilustratori knjiga za decu“. Organizovali smo i likovni konkurs za decu na temu „U društvu sa mamutom“ tako da će i ovi radovi biti izloženi. Za 14 sati zakazana je promocija knjiige „Tajni život muzeja“ tačnije slikovnice Muzeja saveremene umetnosti iz Banja Luke – istakla je Lidija Milašinović.

Dragan Kiurski, kustos pedagog u muzeju najavio je da će od 10 do 14 sati posetioci imati priliku da uživaju u „Bazaru muzeja i ideja“.

-On podrazumeva gostujućih deset muzeja iz Srbije i Bana Luke i njihovo predstavljanje putem radionica koje će prikazivati njihov opus. Biće tu radionica o antičkom nakitu, kako su se ljudi oblačili u srednjem veku, sportske, paleontološke radionice i još dosta toga – rekao je Dragan Kiurski.

Od 15 do 19 sati posetioce očekuje „Kikin zabavni poligon“. Na osam interaktivnih punktova, deca, pa i same porodice moći će da rešavaju zadate zadatke i tako pređu kompletan poligon.