U školi “Đura Jakšić” u toku su pripreme za novu nastavnu godinu

U OŠ“Đura Jakšić“ uveliko su radovi zu toku. U okviru letnjih meseci, članovi kolektiva i zaposleni rade na popravkama, u svojim kabinetima, zatim uvode neke od mogućih pomagala, kako bi olakšali nastavu, ali i kako bi na što kreativniji način približili gradivo učenicima. Osim toga, vrlo je bitno da uslovi budu dobri, a škola čista. Svake godine, kako je rekla direktorica ove vaspitno obrazovne ustanove, Ksenija Petrović potrebno je osvežiti zidove, neke kvarove popraviti, odraditi sve ono što je potrebno, kako bi nastava mogla da se kvalitetno odvija.

-Standardni radovi, koje gledamo da obavimo, kako bi nova nastavna godina mogla da počne na pravi način, kakav i zavređuje ovakva ustanova. Inače, u poslovima najčešće učestvuju članovi kolektiva, uz stručnu pomoć. U toku je krečenje zidova u hodnicima, gledali smo da svetlijim bojama učinimo hodnike prozračnijim i vizuelno širim, što smo, nadam se i uspeli. Osim toga, u toku su radovi u pojedim učionicama. U planu je i da ove godine potpuno opremimo još jedan kabinet za informatiku, pošto je informatičko obrazovanje, budućnost, a mi smo toga svesni. Završili smo i postavku radijatora, tako da je cela škola sada u potpunost pripremljena za predstojaće hladne dane.

 

U školsku 2017-18 poćiće oko 500 učenika u školu Đura Jakšić. I danas je, na svega desetak dana do početka škole, upisan još jedan prvak.

-Zadovoljni smo i brojem upisanih prvaka. Mi smo jedna od većih škola, što nas donekle obavezuje da budemo atraktivni kada su  program i način rada u pitanju. Imamo 23 odeljenja, od tog broja tri odeljenja prvaka.

 

Inače, osim standarsnih radova krečenja, malterisanja, farbanja i popravke instalacije, završena je postavka radijatora i u poslednje dve učionice, što je zaokružilo taj deo posla. Kako je Petrović rekla, to je bila jedna od najbitnijih stavki i zadovoljni su što će predstojaća zima biti manje osetna baš zahvaljujući boljem grejanju. Inače, u školi već teku pripreme za manifestaciju, „Dani porodice“ po kojoj je ova škola postala prepoznatljiva.