U sanaciju putne infrastrukture grad uložio 90 miliona dinara

U Ulici Šumice privodi se kraju asfaltiranje i uređenje bankina, a da radovi koje izvodi “Graditelj NS” protiču planiranom dinamikom uverio se gradonačelnik Nikola Lukač sa članovima Gradskog veća Miroslavom Dučićem i Draganom Pecarskim. Ukupno je u putnu infrastrukturu ove godine uloženo 90 miliona dinara i nikad više novca u jednoj godini nije uloženo u sanaciju i obnavljanje puteva, rekao je Lukač.

U gradu su urađene ulice: Mihajla Pupina, Braće Bogaroški, Dositejeva, Pere Segedinca, Svetozara Miletića, Cara Dušana. Pored toga u Sajanu je asfaltirana ulica Đure Đakovića u dužini od 1.250 metara za šta je opredeljeno pet miliona dinara. Samo u gradu urađeno je više od četiri kilometara kolovoza. Pored grada i u svakom selu rađeno je ili asfaltiranje ili krpljenje udarnih rupa. Ove investicije, siguran sam, umnogome će unaprediti kvalitet života. Nećemo se zaustaviti na ovome jer nam je cilj da svi naši sugrađani imaju fekalnu i atmosfersku kanalizaciju – navodi Lukač.
Sanacija i revitalizacija putne infrastrukture započeta je u maju. Predrag Jovanović, šef gradilišta potvrđuje da su radovi na deonici dugoj 380 metara u ulici Šumice pri kraju, kao i da je prethodno sav planirani posao uspešno završen. 
Nakon krpljenja rupa uradili smo izravnavajući sloj da bi na kraju presvukli asfaltom. Završavamo uređenje bankina sa čim će ovi poslovi biti završeni – rekao je Jovanović.

Stanovnici ovog dela Kikinde zadovoljni su urađenim. 

Dobili smo fekalnu kanalizaciju, a sada imamo i dobar put. Sve to zahvaljujući gradonačelniku Lukaču koji je ispunio sve što je obećao. I pre toga smo dobijali obećanja, ali ništa nije bilo urađeno – kaže Milan Đukin.

U ulici Dositejevoj asfalt je presvučen u dužini od 1.209 metara, u Svetozara Miletića u dužini od 956, Pere Segedinca 762, Braće Bogaroški 730, Cara Dušana 252 i Mihajla Pupina 230 metara.