U Ruskom Selu obeležen Dan oslobođenja

Polaganjem venca na spomenik žrtvama fašizma u centru Ruskog Sela predstavnici grada Kikinde, mesne zajednice i SUBNOR-a podsetili su na žrtve i pogibiju 77 Ruskoselaca u Drugom svetskom ratu. Rusko selo oslobođeno je 1944. godine. Svečanost je bila je prilika da predsednik MZ Dušan Marjanović sublimira sve ono što je urađeno u mestu u proteklih godinu dana.

-U 2019. godini asfaltiran je put između Ruskog sela i Novih Kozaraca koji obuhvata i deo ulice Bratsva -jedinstava u Rukom Selu za koji je utrošeno 15,5 miliona dinara. Prošle godine započeta rekonstrukcija ulice Solunskih dobrovoljaca, nastavljena je i u ovoj godini. Presvučen je deo asfalta, a investicija je vredna 6,5 miliona dinara. U toku je izgradnja parkinga u centru sela u koji će biti uloženo milion dinara – istakao je Dušan Marjanović.

Ovom događaju prisustvovao je i član Gradskog veća Milivoj Linjački.

-Grad Kikinda dao je veliku podršku svim projektima koji se realizuju u Ruskom Selu. Ulagano je u putnu infrastrukturu, vodovod, kanalsku mrežu. Završen je projekat za izgradnju prečistača pijaće vode, a realizacija je planirana na proleće sledeće godine. U perspektivi je i izgradnja dečijeg vrtića na inicijativu meštana. To je dokaz da se mladi iz ovog sela zapošljavaju, osnivaju porodice i imaju sve bolje uslove života – poručio je Milivoj Linjački.

Uručene su i petooktobarska plaketa koja je pripala firmi „Trimin“ doo čiji je vlasnik Nenad Petrović. Firma radi od 2003. godine i bavi se proizvodnjom papirne galanterije. I Dušan Belović, učitelj u penziji takođe je dobio plaketu. Pohvalnica je pripala STK „Čarnojević“ čiji ženski tim se plasirao u Prvu saveznu ligu Srbije.

I naredne godine planirana su ulaganja u putnu infrastrakturu i izgradnju pijačne hale. Projekti za najvažnije radove su spremni, a jedan od njih je izgradnja savremenog parka koji će povezati ulicu Bratsva -jedinstva i Sonje Marinković.