U Ruskom Selu budžet za ovu godinu 12,7 miliona dinara

Kompletan budžet Mesne zajednice Rusko Selo u 2018. godini je 12,7 miliona dinara. Deo sredstava 7,3 miliona opredeljen je iz gradskog budžeta, a ostatak su sredstva mesnog samodoprinosa.

-Planiramo da saniramo krov na zgradi kulturno-umetničkog doma koji je u lošem stanju.U ove radove uložićemo dva miliona dinara. Izbetoniraćemo i plato za buduću pijačnu halu u centru sela. I ove godine nastaviće se rekonstrukcija trotoara za šta je planirano 2,5 miliona dinara – istakao je Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo.

Nove pešačke staze radiće se u ulicama Feješ Klare i Braće Domazet. Deo novca biće uložen i u krpljenje udarnih rupa na putevima, kao i u uvođenje grejanja u prostorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda.

-Nadamo se da ćemo uspeti da realizujemo još dva velika projekta među kojima je rekonstrukciju kompletne ulice Solunskih dobrovoljaca. S obzirom na to da je za radove potrebno 22 miliona dinara konkurisaćemo za sredstva kod pokrajinskih fondova. Ukoliko ne dobijemo potreban novac počećemo radove u saradnji sa lokalnom samoupravom sledeće godine i trebaće nam dve, tri godine da ih završimo – dodaje naš sagovornik.

Druga važna investicija, ukoliko se realizuje, pomoći će da se smanji broj nezaposlenih u selu, napominje naš sagovornik:

-Drugi projekat podrazumeva izgradnju hale koja će dobro doći nekom od investitora da otvori pogon u kom bi zaposlio pedsetak radnika

U toku je izgradnja ćuprije u ulice Vojvode Knićanina. U ovom delu sela propusni kanali nisu mogli da odvode višak vode, pa je njihova sanacija bila neophodna. Izvođač radova je VDP “Gornji Banat” , a investicija je vredna 1,2 miliona dinara.

U ulici Solunskih dobrovoljaca ove godine biće orezan i 191 platan.

Rusko Selo ima 15 udruženja građana koji okupljaju meštane i pomažu da se selo razvija.