U rekonstrukciju toplovodne mreže biće uloženo 22,2 miliona dinara

Za rekonstrukciju, jednog od najstarijih toplovoda u gradu, u delu ulice Braće Tatić, JP “Toplana” konkuriše za sredstva od 2009. godine.Ove godine Uprava za kapitalna ulaganja odobrila je Gradu Kikindi 15,4 miliona dinara da se potpuno uredi 260 metara toplovoda i uredi. Lokalna samouprava u ove radove uložiće 1,8 miliona dinara.

-To je poslednji deo starog toplovoda koji je preostao u ulici Braće Tatić. On obuhvata deonicu koja počinje šest metara pre zgrade Policijske uprave do, maltene, samog ugla sa ulicom Vuka Karadžića. Na ovoj deonici bilo je dosta problema poslednjih godina – istakao je Miroslav Čičulić, direktor JP “Toplana”.

Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabavke tako da se početak radova očekuje u drugoj polovini avgusta, a završetak u septembru. Toplovod koji će se rekonstruisati izgrađen je početkom osamdesetih godina prošlog veka i već duže na ovoj deonici ima gubitaka kako tople vode, tako i gasa.

-U gradskom budžetu opredeljeno je pet miliona dinara za zamenu magistralnog voda na delu Trga srpskih dobrovoljaca tačnije od nekadašnje zgrade “Srbijateksa” do bivšeg bioskopa “Zvezda”. Radiće se na deonici od oko 200 metara. Prošle godine zamenjen je magistralni vod sa druge strane ulice, tako da ćemo uz ovu investiciju imati novu mrežu u najvećem delu centra grada – rekao je Čičulić.

Po završetku grejne sezone rekonstruisan je deo vrelovoda kod Hotela “Narvik”, kao i magistralni vod u Partizanskoj ulici.

-Tokom grejne sezone nismo imali nijednu veću havariju, ali na samom kraju došlo je do problema na toplovodu koji je rekonstruisan – dodao je direktor JP “Toplane”.

Nastavljeni su radovi u Bloku D1, a radi se u kotlarnici u Mikronaselju do zgrada u ulici Petefi Šandora 4,6,8 i 10. Na ovoj deonici postaviće se i toplotna izolacija. Tokom ovog meseca u kotalrnici u Hajduk Veljkovoj ulici biće zamenjena tri stara priključka, a u julu i avgustu slede remonti u kotlarnicama i podstanicama u centru grada u kojima će biti ugrađeno pet novih izmenjivača toplote. U septembru je planirana zamena priključaka na magistralnom vodu od pijace na Mikronaselju do Bloka H.