U putnu infrastrukturu uložiće se više od 240 miliona dinara

Višemesečni razgovori predstavnika lokalne samouprave i JP “Putevi Srbije” rezultirali su potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Dokumentom su predviđena zajednička ulaganja u 2017. godini.

-U pet projekata koji se odnose na uređenje putne infrastrukture u Kikindi u ovoj godini biće uloženo više od 240 miliona dinara. Dogovorena je izgradnja kružnog toka u Svetosavskoj ulici na ulazu u Kikindu. Završiće se izgradnja puta Kikinda – Bašaid čime će biti priveden kraju veliki projekat koji je započet prošle godine. Održavanje državnih puteva biće bolje pa je za zimsko održavanje planirano 50, a za letnje 60 miliona dinara. Postaviće se i saobraćajna signalizacija na putu Kikinda – Nakovo koja će označavati put do državne granice – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Izgradnju kružnog toka JP “Putevi Srbije” finansiraće sa 45, a Grad Kikinda sa 11 miliona dinara. Magistralni put Kikinda- Bašaid značajan je jer povezuje severni Banat sa Beogradom. U 3,2 kilometara puta, koliko je ostalo da se rekonstruiše, biće izdvojeno 72 miliona dinara. Za adekvatnu signalizaciju koja će biti postavljena na putu Kikinda – Nakovo planirano je 1,8 miliona dinara.

Upravo potpisan sporazum Kikindu će svrstati u gradove u kojima će biti uloženo najviše novca u putnu infrastrkturu.

-Programom poslovanja “Puteva Srbije” predviđeno je da svi navedeni projekti budu završeni u ovoj godini. Kada se završe javne nabavke biće izabran izvođač radova, tako da bi radovi mogli početi na početku građevinske sezone i da se završe do jeseni – rekao je izvršni direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Stojisavljević.

Prvi čovek grada dodao je da je realizacija konkretnih projekata pravi način na koji lokalne samouprave treba da sarađuju sa republičkim i pokrajinskim organima i javnim preduzećima.