U Pozorištancu “Lane” grade foaje i multimedijalnu salu

Pozorištance “Lane” u ovoj godini dobiće novi prostor koji će pomoći da obogate kulturne sadržaje. Radovi se odvijaju željenom dinamikom i za sada im vremenski uslovi idu na ruku. Planirano je da se sve završi do početka marta.
-Prvi objekat je već sagrađen, a očekujemo da do kraja nedelje budu podignuti zidovi i tavanica i drugog objekta. Sredstva za radove u iznosu od tri miliona dinara dobili smo od Grada Kikinde. Gradi se foaje čime ćemo dobiti novi ulaz u pozorište, kao i multimedijalni prostor koji će služiti za mnogobrojne sadržaje, a moći će da bude i bisokopska sala. – istakao je Aleksandar Maletin, direktor Pozorištanca “Lane”.


I u tekućoj godini jedino dečije pozorište u gradu ima velike planove.
-Spremni da premijerno izvedemo predstavu “Ružno pače” koja će pred kikindskom publikom biti izvedena čim se radovi završe. Privodimo kraju i predstavu “Knjiga o džungli” za koju su najvećim delom urađene lutke, a kompozitor završava muzičku pratnju. Ostaje još da snimimo vokale i možemo da je izvedemo pred publikom – rekao je Maletin.
Dramatizaciju “Ružnog pačeta” i “Knjige o džungli” uradila je glumica Gordana Rauški.


U planu je i rekonstrukcija upravne zgrade, kao i sale u kojoj će biti škola glume. Inače, u ovoj školi ima stotinak dece raspoređenih u četiri grupe.
Na repertoaru pozorišta ima 40 predstava , a ove godine planirane su četiri premijere.