U petak u Banatskom Velikom Selu otvaranje 5. Likovne kolonije “Dušan Kerkez Džev”

Udruženje likovnih i književnih stvaralaca „Džev“ iz Banatskog Velikog Sela predstojećeg vikenda organizuje 5. Likovnu koloniju „Dušan Kerkez Džev“

Ljubiteljima likovnog stvaralaštva priređujemo i ove godine koloniju na kojoj će učestvovati dvadeset slikara, od kojih 15 akademskih, iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina,Beograda, Kikinde i mnogih drugih vojvodjanskih mesta. Nadamo se da ćemo ovogodišnjim sazivom zaokružiti tematski ciklus arhitekture sela– navodi Marko Đaković, predsednik udruženja, i naglašava da će u okviru kolonije biti održana izložba radova dr Uglješe Colića inspirisana pesnikom Miroslavom Antićem pod nazivom „Mika Antić i prijatelji“.

Otvaranje kolonije i izložbe zakazano je za petak u 18 sati ispred Udruženja pčelara, dok će se u subotu od 21 sat na omladinskoj ploči tzv „tendi“ predstaviti novomiloševački rok sastav „PIR“.

Dušan Kerkez Džev bio je pionir fotografije i likovnog stvaralaštva. Preminuo je 1981. godine, a ostao upamćen kao jedan od najtalentovanijih umetnika. Za sve što je Dušan Kerkez Džev pružio tadašnjoj omladinskoj organizaciji u selu, grupa ljudi odlučila je da osnuje Udruženje likovnih i književnih stvaralaca koje nosi njegovo ime.