U petak otvaranje izložbe Ane Vrtačnik u Galeriji “Terra”

U Centru za likovnu i primenjenu umetnost Terra u petak u 19 sati biće otvorena izložba umetnice Ane Vrtačnik iz Novog Sada. Ana Vrtačnik je rođena u Sarajevu. Osnovne i master studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 2016. godine pod mentorstvom prof. Vlade Rančića. Iste godine dobija stipendiju za prestižnu letnju akademiju u Salzburgu, gde završava program „Painting Laboratory“ kod prof. Varda Caivano. Trenutno je student na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je i zaposlena kao stručni saradnik na katedri za slikarstvo.

Do sada je izlagala na preko 60 izložbi u zemlji i inostranstvu (Kina, Austrija, Švajcarska, Hrvatska, Belgija, Danska, SAD, Portugal, Brazil, Kanada, Španija…) i učestvovala na dva međunarodno priznata rezidencijalna boravka-jedan u okviru Akademije u Napulju, a drugi u okviru „Red Gate“ organizacije u Pekingu.

Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Osvojila je nekoliko nagrada iz oblasti umetnosti: nagrada “Youth Heroes”- Exit fondacija i NIS Fondacija, nagrada univerziteta u Novom Sadu za postignute vrhunske rezultate u umetnosti, nagrada fondacije “Mali Princ” za postignute vrhunske rezultate u oblasti umetnosti, dobitnik stipendije fonda za mlade talente “Dositej Obradović”, Ministarstvo omladine i sporta, Zahvalnica SANU za vredan dar koji obogaćuje umetničku zbirku, Godišnja nagrada departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz discipline slikanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nagrada fondacije “Milivoj Nikolajević” za najbolju crtež studiju na Akademiji umetnosti…

Izložba će biti otvorena uz poštovanje svih epidemioloških mera.