U OŠ “Žarko Zrenjanin” tradicionalno obeležavaju Dečju nedelje

U okviru Dečje nedelje u OŠ „Žarko Zrenjanin“ i ove godine osmišljen je celonedeljni program, u okviru kog su organizovane poseta budućih prvaka iz vrtića Mendo i Miki školi, mini koncert učenika škole, razne radionice, odlazak u pozorište, kao i sportske aktivnosti ali i tradicionalnu dečju pijacu i izložbu kućnih ljubimaca.

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ i ove godine je osmišljen program obeleževanja Dečje nedelje, kojim su obuhvaćene razne aktivnosti. Osim takmičenja u raznim veštinama, zatim sportskih aktivnosti, muzičkih tema, svake godine imaju posetu predškolaca.

A predškolci pogotovo znaju da uživaju u druženju. Danas su sa budućim učiteljicaama pravili papirne venčiće i uživali u školskoj dobrodošlici, za koju ih polako već pripremaju njihovi vaspitači. Kako je objasnila koordinatorka Dečje nedelje, učiteljica Miroslava Terzin, saradnja je uspostavljena ranijih godina i svakog oktobra zajednički uživaju u upoznavanju:

-Tokom niza godina traje ova saradnja, a i danas su nam u gostima deca iz vrtića Miki. Mislim da su deca svesna ove nedelje, koja je njima posvećena. Veoma se raduju, tada mogu da se prikažu, da pokažu svoje sposobnosti. Ovi dani se razlikuju u odnosu na druge dane.

U školi će tokom nedelje biti organizovan i kviz, zatim maštovito pravljenje frizure i takmičenje u šminkanju, odbojkaški meč-nastavnici i učenici, zatim takmičenje u šutiranju trojki i bacanju kamena s ramena. Za četvrtak je u planu Dečja pijaca i Odbojkaška utakmica sa OŠ “Vuk Karadžić”, kao i Turnir u video igricama, dok je petak rezervisan za tradicionalnu Izložbu kućnih ljubimaca, a u večernjim satima biće organizovana humanitarna žurka, na kojoj će se sakupljati sredstva za pomoć sugrađanki Tisi Sredojev.