U OŠ “Mora Karolj” u Sajanu proslavili Dan škole

Brojne kreativne aktivnosti i prigodna svečanost obeležili su ovu radnu nedelju u OŠ “Mora Karolj” u Sajanu. Razlog tome je proslava Dana škole i Dečije nedelje. Program je predložio učenički parlament.

Priredbu su priredili učenici od prvog do osmog razreda, sa učiteljima i nastavnicima. Pevao je hor, bili su tu recitali, ples i druge tačke– napominje Robert Tapai, zamenik direktora OŠ „Mora Karolj“.

Dan škole slavi se prvog vikenda u oktobru, ali je ovoga puta svečanost održana dan ranije zbog Trke za srećnije detinjstvo. Đaci su priredbu, koja je izvedena na mađarskom i srpskom jeziku, vredno pripremali.

-Puno smo se pripremali već nedeljama. Išli smo jedno kod drugog da vežbamo pesme, predstavu i ples- kaže Nikolina Arađanin, učenica 6. razreda.

 OŠ “Mora Karolj” u Sajanu jedina je na teritoriji Grada Kikinde u kojoj se nastava izvodi samo na mađarskom jeziku. Pohadja je 65-oro đaka kojima predaje 17 učitelja i nastavnika.

Dan škole obeležavaju u spomen na revolucionara čije ime škola nosi.

Mora Karolj je bio meštanin koji se pridružio partizanima u borbi protiv nemačkog okupatora. Streljan je, a posle Drugog svetskog rata, škola je po njemu dobila ime– dodaje Tapai.