U OŠ “Jovan Popović” sanira se fasada

Zimski raspust u OŠ “Jovan Popović” iskorišten je za neophodne radove. Višedecenijski problem u školi je fasada i građevinska inspekcija tri godine unazad izdaje rešenje da je nebezbedna za učenike, prolaznike i zaposlene.

-U toku je sanacija fasade. Sredstva, 3,5 miliona dinara, obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovnje, propise, upravu i nacionalne manjine. Iako je bilo predviđeno da se svi poslovi završe do kraja prošle godine zbog vremenskih uslova nastavljeni su i u ovoj – istakla je Jelena Krvopić, direktorica OŠ “Jovan Popović”.

Novac za nastavak radova obezbeđen je i u budžetu Grada Kikinde.

-Lokalna samouprava u ovogodišnjem budžetu opredelila je dodatnih dva miliona dinara za nastavak radova na fasadi. Sanacija se radi u dvorišnom delu zgrade jer je bezbednost dece bila dovedena u pitanje. Ukrasne lutke koje su bile u lošem stanju prvo su sanirane kako ne bi otpale i povredile nekog. Zgrada je pod zaštitom države tako da u svemu sarađujemo sa Zavodom za zaštitu spomenika – rekla je naša sagovornica.

Sredstva će biti dovoljna za sanaciju dvorišnog dela fasade, tako da će ostati da se isti posao uradi i na uličnom delu koji je takođe ograđen kao upozorenje prolaznicima.

-Imamo čvrsta obećanja iz Pokrajine da će biti novca i za spoljnju fasadu -zaključila je Jelena Krvopić.

U toku je i zamena prozora i farbanje drvenarije. Kako napominje naša sagovornica ove godine konkurisaće za sredstva za sanaciju toaleta za šta postoji projektna dokumentacija. Za ove radove neophodno je oko dva miliona dinara.