U opsežnoj akciji MUP-a uhapšeno i petoro Kikinđana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja. Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba. Među njima je i petoro Kikinđana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su pedesetjednogodišnjeg S.P., zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla revolver magnum i 143 metka različitog kalibra. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.
I dvadesetogodišnjaka iz Kikinde D.P. policija je uhapsila zbog sumnje da je počinio krivična dela razbojništvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je D.P. sa pištoljem u nelegalnom posedu pokušao da opljačka radnicu jednog trgovinskog objekta u Kikindi.Policija je kod osumnjičenog pronašla i tri metka kalibra 7,62 milimetra i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Uhapšen je pedesettrogodišnji I.S. zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i zaplenila oko 720 grama marihuane. I on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla dve puške i jedan pištolj marke „magnum“.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta je i krivična prijava u redovnom postupku, protiv pedesetogodišnjeg muškarca, zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku.