U nedelju počinje grejna sezona

Ovogodišnja grejna sezona počeće u nedelju, 15. oktobra, najavio je za TV Rubin direktor JP “Toplana” Miroslav Čičulić. Kotolovi će biti upaljeni u šest, a stanovi će biti topli od sedam sati. Iako je u toku rekonstrukcija toplovoda u ulici Braće Tatić radovi neće smetati početku grejne sezone.

-Mašinski radovi su završeni tako da neće biti problema da grejna sezona i u ovom delu grada počne na vreme. Planirani građevinski radovi biće nastavljeni do kraja meseca – istakao je Miroslav Čičulić.

Tople probe već su urađene u većini kotlarnica.

-Tople probe traju nekoliko sati i služe da se probaju kotolovi i da se podesi sagovorevanje. Za sada nemamo problema, a pravo stanje videće se kada počne grejna sezona – rekao je Čičulić.

Početak grejne sezone u pojedinim stanovima dovede do curenja, a ponegde je neophodno i ozračivanje radijatora.

-Broj telefona dežurne službe je 422-857. Građani u čijim stanovima cure radijatori imaće prioritet, a dežurne ekipe trudiće se da u što kraćem roku otklane kvar. Ozračivanja ćemo raditi posle toga – dodao je naš sagovornik.

Cena daljinskog grejanja za oko tri hiljade korisnika u Kikindi i Banatskom Velikom Selu neće se menjati do Nove godine.

-Sa sigurnošću mogu da kažem da će cena grejanja do Nove godine ostati ista. Da li će se menjati, u ovom momentu ne mogu ništa da tvrdim. “Toplana” još uvek nije dobila ponude za ugovor za struju i za snabdevanje gasom od čega u najvećoj meri zavisi kolika će biti cena daljinskog grejanja. Ne očekujem velike promene – objasnio je Čičulić.

Tokom leta građani su za kvadrat stambenog prostora izdvajali 39,5, a poslovnog 49,4 dinara sa PDV-om. U zimskim mesecima cena je 158,1 dinar po kvadratu za stambeni i 197,7 dinara za poslovi prostor sa porezom na dodatu vrednost.