U Narodnom pozorištu planiraju tri premijere

Iz budžeta grada za produkciju u Narodnom pozorištu ove godine planirano je oko četiri miliona dinara. Kako je za našu televiziju istakao direktor ove kulturne ustanove Brane Marjanović za istu svrhu iz sredstava pozorišta biće izdvojeno još oko milion dinara.
-Planiramo da uradimo tri predstave. Prvu ćemo početi sredinom marta, a u pitanju je komad Nikolaja Gogolja “Kako su se posvađali Ivan Ivanovič i Ivan Nikiforovič”. Režiju će raditi Anđelka Nikolić koja je sa našim pozorištem sarađivala na četiri predstave.


Početak nove sezone tokom jeseni trebalo bi da počne sa jednim komadom Branislava Nušića, koji će režirati mlada rediteljka Jana Maričić iz Beograda, a za kraj godine predviđena je predstava za decu.
U Narodnom pozorištu očekuju da će predstava “Smrt čoveka na Balkanu” imati beogradsku premijeru u martu na maloj sceni Ateljea 212 .Ovih dana znaće se i da li će pomenuta predstva biti u selekciji “Dana komedije” u Jagodini.
Ove godine započeće izgradnja novog foajea i sanitarnih čvorova koji će dati novi izgled Narodnom pozorištu, najavio je naš sagovornik:


-Na konkursu NIS-a “Zajednici zajedno” dobili smo pet miliona dinara za ove radove. Pozorište raspisuje javnu nabavku za odabir izvođača radova, a ovih dana definisaćemo pozicije koje će biti finansirane ovim novcem. Nakon toga će lokalna samouprava nastaviti izgardnju koja će imati nekoliko faza jer je za celokupan posao potrebno oko 22, 23 miliona dinara.
Želja zaposlenih u Narodnom pozorištu je da se posao završi do početka oktobra kada počinje nova pozorišna sezona.
-Za novembar je planirana Svečana akademija povodom 100 godina prisjedinjenja Vojvodine Srbiji – dodao je Marjanović.


Foaje će biti izgrađen na parceli koja je između zgrade MTS-a i restorana “Twenty”. Prema projektu trebalo bi da zauzima povrišnu od 150 metara kvadratnih, i da se naslanja na salu u koju će se ulaziti bočno. U postojećem foajeu izgradiće se sanitarni čvorovi.