U MZ Mokrin završavaju investicije započete prošle godine

U Mesnoj zajednici Mokrin završavaju investicije započete u prošloj godini. U objektu Omladinskog doma ovih dana završene su sobe neophodne za smeštaj gostiju.

-U domu je adaptirano  i grejanje, a u prostoru nekadašnjoj diskoteke menjanju se prozori, radi se izolacija , nakon čega je planirano krečenje. U sve radove utrošeno je 1,5 miliona dinara – istakao je Goran Dumitrov, predsednik MZ Mokrin.

Ovaj prostor, u kojem će radovi biti završeni za dve nedelje, namenjen je mladima pa iz mesne zajednice pozivaju sve Mokrinčane da osmisle sadržaje i maksimalno iskoriste prostorije.Uz pomoć Naftne industrije Srbije urađeni su putevi između dva groblja i unutar pravoslavnog groblja.Krajem godine i Vodoprivredno preduzeće “Gornji Banat” očistilo je deo ulivnog kanala K1, dok je za čišćenje kišnih kanala u samom mestu iskorišten bager u vlasništvu grada.Čim vremenski uslovi dozvole počeće uređenje fasade na pravoslavnoj crkvi, za šta je u gradskom budžetu opredeljeno milion dinara.

U ovoj godini najviše sredstava namenjenih Mokrinu iz budžeta grada biće utrošeno na rekosntrukciju putne infrastrukture, tako da je četiri miliona dinara planirano na sanaciju ulice Ivana Milutinovića.Značajne investicije biće i izrade planova detaljne regulacije za buduću radnu zonu i za prečistač fekalne kanalizacije. Dumitrov je istakao da su najavljene i privatne investicije od strane svinjogojske farme “Esentico” koja planira izgradnju klanice i “Terrapanonice” .