U MZ Banatsko Veliko Selu planiraju adaptaciju bazena

Prioritet Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo ove godine biće adaptacija otvorenog bazena.U jedinoj mesnoj zajednici u Kikindi koja ih ima veliki i mali bazen izgrađeni su pre tridesetak godina, a tokom letnjih meseci veoma je posećen.
-U bazene se godinama nije ulagalo. U protekle dve godine sanitarna inspekcija naložila je da se saniraju ili neće moći da budu u funkciji ovog leta. Zahvaljujući gradonačelniku Pavlu Markovu odobrena su sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara da se svi nedostaci reše. Rekonstruisaće se postojeći elektro ormar, ispeskariće se dva peščana filtera,kupiće se aktivni ugalj, a najveća stavka je rekonstrukcija krune na oba bazena-istakao je Gojko Rodić, v.d. predsednika MZ Banatsko Veliko Selo.


Za investiranje u Banatskom Velikom Selu u budžetu gradske uprave opredeljeno je 3,4 miliona dinara. I ove godine, kao i prošle, najveći deo novca biće utrošen na uređenje putne infrastrukture u selu.
-Uređenje putne strukture je važna stavka i meštani su više nego zadovoljni ovakvim načinom utroška novca. Potrebno je urediti i staze na groblju jer su u lošem stanju. Ukoliko preostane sredstava rekonstruisaćemo i trotoare u pojedinim ulicama – rekao je Rodić.


Naš sagovornik ističe da je u planu da se završi uređenje puta u ulici Borisa Kidriča, kao i da se adaptira kolovoz u ulicama: Stojana Matića, Ive Lole Ribara i Vojvođanskoj ulici.
Mesečni priliv od samodoprinosa je od 230.000 do 250.000 dinara mesečno i ova sredstva troše se na tekuće troškove i održavanje zelenih površina. U Banatskom Veliko Selu aktivno je 11 udruženja čiji rad pomaže mesna zajednica, a deo sredstava obezbeđuju i kroz projekte sa kojima apliciraju na svim konkursima.