U muzeju nakon otvaranja izložba “Dakle, Vi ste taj Uroš Predić”

Muzej je danas počeo sa radom u režimu varednog stanja a za pojedinčne posete ovoj ustanovi otvorena je izložba “Dakle, Vi ste taj Uroš Predić”. Za sve one koji ostaju kod kuće osmišljen je program na društvenim mrežama pod nazivom “Muzej u karantinu”.

Nakon preporuke Ministarstva kulture i informisanja, i kikindski muzej otvorio je ponovo vrata za posetioce. Maksimalni broj posetilaca u galeriji ograničen je na 5 osoba a za sada je radno vreme od utorka do petka, u periodu od 10 do 14h. Prvi sadržaj ponuđen sugrađanima je izložba „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“.

To je izložba zrenjaninskog muzeja koja je postavljena pre uvođenja vanrednog stanja i nju su do sada građani mogli da prate preko našeg fejbuka gde smo predstavili celu izložbu. Sada će moći da je posete i uživo, uz obavezno nošenje maski i rukavica, rekla je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog Muzeja Kikinda

Ova ustanova se redovno dezinfikuje, za radnike koji će ubuduće dolaziti na posao obezbeđena je zaštitna oprema i poštuju se sve preporuke štaba za vanredne situacije i što se tiče radnog angažmana zaposlenih i obaveza u vanrednim okolnostima.

Do kraja vanrednog stanja ćemo sigurno raditi u ovom režimu a po okončanju i u skladu sa daljim razvojem situacije ćemo razmatrati otvaranje stalne postavke. Naravno svi događaji, svi sadržaji koji su planirani, otkazani su do daljnjeg počevši od Noći muzeja pa dalje, sve ono što okuplja veći broj ljudi gde mi ne možemo da sprovedemo mere zaštite ali nastavljamo da radimo putem društvenih mreža, ističe Milašinovićka.

Trend da se sa javnošću komunicira preko društvenih mreža zastupljen je ne samo kod nas nego i u svetu i to traje već mesec dana. Na taj način muzej je postao dostupan svima ali održava i kontakt sa vernom publikom i stručnom javnošću.

– Muzej je počeo sa objavljivanjem jednog novog sadržaja pod nazivom „Muzej u karantinu“. Objavljujemo kratku priču o jednom eksponatu, o nečemu što je publici manje poznato, što je deo našeg lokalnog nasleđa, manje poznatog publici. Kao novinska vest o jednom eksponatu. Ova naša aktivnost se dopada ljudima, rekla je direktorica ove ustanove.

Milašinovićka je takođe uputila poruku sugrađanima da ostanu kod kuće i da se i dalje držimo mera koje su propisane.