U muzeju izložba slika, nastalih na koloniji “Humani umetnici za Čigru”

Nakon prve, ali vrlo uspešne likovne kolonije, koju je organizovalo društvo za pomoć MNRO „Čigra“ u saradnji sa likovnim umetnicima, upriličena je prodajna izložba u Narodnom muzeju .Otvaranje su svojim svečanim nastupom uveličali članovi pevačkog društva „Kornelije Stanković“otpevavši tri poznete numere, u kojima je publika uživala. Inače, iako su poslalate pozivnice na oko 50 adresa, onih, koji bi mogli da pomognu akciju, niko se od pozvanih nije pojavio na otvaranju, što nije karakteristika Kikinde, koja na mapi humanosti, drži visoko mesto. Od 30 slika, kako je navela predsednica „Čigre“ Zagorka Novakov, desetak je ipak već rezervisano.

Umetnici, Braco Azarić i Milan Dragoljević kažu da već polako razmišljaju o sledećoj godini, te da su spremni na tradicionalna okupljanja u aprilu. Članovi „Čigre„ često na radionicama slikaju ili prave figure od gline. Jedna od najaktivnijih u okviru rada Čigre je i dugogodišnja članica Mirjana Cucić.

Izložba, koja je otvorena proteklog vikenda trajaće do 6.juna, tako da će svi zainteresovani moći da kupe pravo umetničko delo i da na taj način učestvuju u ovoj humanoj priči, čije je epilog kupovina pomagala, kao i sredstava za bolji i kvalitetniji život članova „Čigre“.