U Kikindi stabilna epidemiološka situacija, rekao dr Zoran Gojković

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković istakao je da su Kikindu odnosno Opštu bolnicu posetili ekspertski timovi iz Kine i Rusije Oni su pohvalili sve što je urađeno u našem gradu.

-Kikinda je prvi grad u kom su primenjene mere zaštite. Svi lekari i sestre u Bolnici koji su bili u kontaktu sa nultim pacijentom iz ovog grada bili su u izolaciji. Sprovedene su sve epidemiološke mere i sada je u ovom gradu situacija stabilna. Nemamo povećanja enormnog broja obolelih u odnosu na ostale okruge u Vojvodini – rekao je dr Zoran Gojković.

U ovom momentu u Vojvodini je kod 308 osoba potvrđen virus COVID-19. Njih 123 leči u Kliničkom centru Vojvodine . Sedam pacijenata nalazi na respiratoru i u teškom su opštem stanju. Do sada je u Vojvodini preminulo osam pacijenata. Broj obolelih se povećava i svakog dana je do 25 pacijeneta pozitivnih na korona virus, istaknuto je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine. Dnevno se testira oko 300 Vojvođana, dodao je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.