U junu još jedna premijera u Narodnom pozorištu

Tokom juna planirana je premijera još jednog komada u Narodnom pozorištu u Kikindi. Reč je koprodukcijskom projektu nekoliko pozorišta iz naše zemlje.

-Nosilac projekta je Ustanova kulture “Vuk Stefanović Karadžić” iz Beograda. Radimo tekstove Nikolaja Koljade “Bajka o mrtvoj carevoj kćeri”, “Bečka stolica”, “Praćka” i deo “Murlin Munroa”. Reditelj je Stevan Bodroža, a na tekstu je radilo nekoliko mladih dramaturga koji su napravili triptih Koljadinih tekstova. Na komadu su angažovani glumci iz Kikinde, Užica, Kragujevca, Beograda i Lazarevca. Naše pozorište predstavlja Đorđe Markovićistakao je Brane Marjanović, direktor Narodnog pozorišta.

Do kraja ovogodišnje pozorišne sezone ulaznice za sve predstave koje će se izvoditi biće 150 dinara.

-Kikinđani su maja i juna uglavnom usmereni na druge aktivnosti pa smo doneli odluku da smanjimo cenu ulaznice. Druga repriza naše nove predstave “Ordinacija” biće na repertoaru 10. juna – rekao je Marjanović.

Na repertoaru Narodnog pozorišta 3. juna u 20 sati biće odigrana predstava za decu koja je osvojila mnogobrojne nagrade “Slavuj i kineski car”, a 14. juna planirano je gostovanje glumaca iz Kranja i Celja sa komadom “Ožalošćena porodica” koju je režirao Igor Vuk Torbica.

-U pregovorima smo sa Mićom Momčilovićem koji je publici poznat kao filmski reditelj koji je radio film “Smrt čoveka na Balkanu”. Reč je o atipičnom filmu snimljenom iz jednog kadra i jednom kamerom. Probaćemo da se dogovorimo da narednu pozorišnu sezonu otvorimo upravo ovim komadom, što će biti i prvo postavljanje na pozorišnoj sceni – dodao je direktor Narodnog pozorišta.

Ovogodišnja sezona se završava 17. juna gostovanjem mladih glumaca iz Beograda koji će odigrati komad “Medved” po tekstu Antona Pavloviča Čehova.