U Gradskom odboru SNS zadovoljni izborima za predsednike mesnih zajednica

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke istaknuto je da su očekivali i priželjkivali odličan rezultat koji su kandidati koje je podržala ova partija ostvarili na izborima za predsednike mesnih zajednica održanim u nedelju.

-Izbori su apsolutna dominacija SNS u selima. Žao mi je što nismo imali priliku da se ovo potvrdi i u gradu jer smatram da bi rezultati bili isti kao na selima, ako ne i bolji. Rezultati su pokazali podršku politici Aleksandra Vučića, ali i radu lokalne samouprave i svemu onome što je u protekle četiri godine urađeno u selima. Izbori su došli nakon četiri godine rada SNS na vlasti i ovo je način da vidimo kako ljudi vrednuju ono što je urađeno u tom periodu. Mislim da smo ispit položili, a to nam govore i ostvareni rezultati – istakao je Milenkio Jovanov, potpredsednik SNS.

Jovanov je napomenuo da je bilo kandidata grupa građana koji su ostvarili dobre rezulatate.

Predsednik Gradskog odbora Pavle Markov rekao je da su stanovnici sela pokazali visok nivo odgovornosti:

-Polako, ali sigurno oni postaju nosioci demokratije ne samo u Kikindi nego i šire. Zahvalio bih svima koji su izašli na izbore, bez obzira na to za koga su glasali. Izbori u mesnim zajednicama ranije nisu imali veću izlaznost, ipak ovog puta ona je bila najveća do sada. Osim u slučaju Iđoša gde je bio jedan kandidat, u svim ostalim selima izlaznost je bila preko 50 odsto i veća je za 10 do 20 procenata u odnosu na sve izbore koji su se održavali ranijih godina.

Od devet sela kandidati koje je podržala vladajuća stranka pobedili su u osam mesnih zajednica, a u Sajanu je pobedio kandidat SVM.

-Praktično političke stranke koje su na vlasti stoprocentno su dobile ove izbore. I glasači SPS-a su izašli na glasanje i kada se sve sabere dolazi se do zaključka da stranke koje čine vlaste imaju ogroman broj glasova.

I ovi izbori protekli su kao i svi koji su održanih prethodnih godina.

-Zna se i da su i na prethodnim izborima političke stranke podržavale kandidate. Mi smo na ovim izborima pokazali da imamo snage da pronađemo i podržimo najboljeg kandidata za odeređenu mesnu zajednicu. Nije nam bio važan samo interes stranke, nego razvoj sela.

Na pitanje kako komentarišu bojkot opozicije Markov i Jovanov su istakli:

-Mi se ne bavimo opozicijom, nego našom strankom i poslovima u gradu. Opoziciji ćemo ostaviti da se bavi globalnim pitanjima, međunarodnim odnosima, ustavnim i zakonskim pitanjima. Mi ćemo nastaviti da se bavimo infrastrukturom, socijalnim problemima, zapošljavanjem naših sugrađana – dodao je Markov.

-Mislim da su najbolji odgovor na bojkot dobili od građana. Bez bojkota velikih lidera kikindske opozicije 2008. godine izlaznost je bila 37,56 odsto, takođe, bez bojkota izlaznost je 2012. godine bila 38,82 procenta, a uz bojkot izlaznost je ove godine bila 47, 94 odsto – zaključio je Jovanov.

Markov je podsetio da je prošlo godinu i po dana od poslednjih lokalnih izbora, a sadašnji izborni rezultat govori u prilog tome da lokalna vlast treba da nastavi da radi kao i do sada.