U gradskom derbiju odbojkašica slavila ekipa “KI 0230”

Rukometašice “Kikinde” u zaostaloj utakmici 10. kola Super B lige Srbije rezultatom 40:28 slavile su u gostima protiv Omladinskog rukometnog kluba “Beograd”. Sa osam golova za najbolju igračicu proglašena je Kikinđanka Željana Radaković, a kikindski tim trenutno se nalazi na 4. poziciji. Kikinđanke narednog vikenda očekuje još jedna zaostala utakmica iz prvog dela prvenstva tako da će prolećno takmičenje početi tek za dve nedelje.

Odbojkašice “Kikinde” i kluba „KI 0230“ u Prvoj vojvođanskoj ligi -Jug sastale su se u gradskom derbiju. Pobeda je pripala ekipi „KI 0230“ koja je slavila rezultatom 3:2 . Kako napominju u oba kluba od naredne sezone najbolje seniorke ova dva kluba činiće jedan „Veliku Kikindu“ sa ciljem da se plasiraju u viši rang takmičenja.

Muški odbojkaški klub u Drugoj republičkoj ligi Sever tokom vikenda trebao je da ugosti treći tim “Vojvodine NS seme”, ali je na zahtev gostiju utakmica odložena. Naredni meč očekuje ih 28. februara gde na domaćem terenu igraju protiv „Vesta“ iz Šida.

Košarkaši “Velike Kikinde” u SC “Jezero” sa 80:73 poraženi su od Stare Pazoveu Prvoj regionalnoj ligi Sever. Već narednog vikenda kikindski košarkaši igraju plej aut za opstanak u ligi.Košarkašice „Kikinde“ trebalo je da se u 14. kolu Prve regionalne lige na domaćem terenu sastanu sa „Starom Pazovom“. Zbog bolesti utakmica je odložena.

Odigrano je i 1. kolo KUP-a na teritoriji područja Zrenjanin. U derbiju srpskoligaša fudbaleri „Slobode“ iz Novih Kozaraca sa 1:0 slavili su protiv „Kozare“ iz komšijskog Banatskog Velikog Sela. Sa druge strane u derbiju klubova Vojvođanske lige -Istok fudbaleri „Kikinde 1909“ kao gosti sa 4:0 savladali su ŽAK. U 2. kolu „Sloboda“ je slobodna, a OFK „Kikinda 1909“ igra sa „Jedinstvom“ u Banatskom Karađorđevu.