U Đilasovom savezu manipulatori, ističu u GrO SNS

U Đilasovom savezu manipulatori, ističu u GrO SNS

Ninoslav Čujić, sekretar Gradskog odbora Srpske napredne stranke, obraćajući se javnosti prokomentarisao je optužbe iznete prvo u nedeljniku latinične “Kikindske“ , a potom i od strane Borka Stefanovića, potpredsednika Đilasove stranke.

-Najpre nas je u petak, jedan od lidera kikindske opozicije i glavni propagandista Zorana Mileševića i Dragana Đilasa, Željko Bodrožić, u svom tabloidu, optužio za nekakve nezakonite radnje u vezi sa konkursom, a u iznosu od oko 40.000 evra. I ne bi to bilo ništa čudno, dešavaju se Željku s vremena na vreme razne halucinacije, da nas već sutra potpredsednik Đilasove stranke, Borko Stefanović, nije optužio za nekakvih 40 miliona evra. Dakle, za samo jedan dan uvećali su sumu za koju nas optužuju za čak 1.000 puta. Zato ih pozivam da se bar dogovore šta će da lažu i izmišljaju. Suština svega je da svi u Đilasovom savezu, lažovi i manipulatori, nemoćni da kažu išta protiv rada Srpske napredne stranke, spinuju činjenice – rekao je Čujić.

Čujić je podsetio i na dodelu sredstava po konkursu koje je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta iz 2012. godine:

-U celoj Srbiji, u svakoj opštini, sredstva su dobila fantomska udruženja identičnog naziva „Omladinski klub opštine…“ Dakle, identično ime, identičan dizajn u plavo žutim bojama. Tada to Bodrožiću nije ni malo zasmetalo i tada nije imao poriv da se bavi istraživačkim novinarstvom.

Prokomentarisana je i poseta Borka Stefanovića u našem gradu.

-Kikinđani treba da znaju da je Đilasovog Borka u Kikindi dočekao Zoran Milešević, što još jednom jasno pokazuje ko je pravi šef kikindske opozicije.Kaže Borko Stefanović kako naprednjaci u Kikindi ništa nisu uradili. Nema mesta u Srbiji u kome je pogrešnije izgovoriti takvu rečenicu. Interesantno je i to da su čak i ovo pitanje ukrali od nas. Setićete se da smo mi postavljali pitanje gde su obećane milijarde zbog vertikale vlasti i na šta je potrošeno pet gradskih budžeta, a građani Kikinde nikada nisu dobili odgovor na ta pitanja – napomenuo je Čujić.

Ninoslav Čujić osvrnuo se i na to šta je urađeno u vreme vladavine Demokratske stranke:

-Želim da podsetim da su oni zatvorili: PIK, „Primu“, „Hemik“, „Livnicu“, „Metanol“, „Tozu“ doveli do stečaja, „Narvik“ pretvorili u štenaru, a u industrijskoj zoni gajili su korov visine dva metra. Nikada nijednog investitora u Kikindu nisu doveli. Nijedno radno mesto nisu otvorili, sve kikindske gigante su uništili i zatvorili, a na desetine hiljada Kikinđana ostavili na ulici i bez hleba. A kakvo je njihovo razmišljanje i njihov plan i program, najbolje govori to da neke od njih ni danas ne sprečava da obilaze direktore javnih preduzeća i pokušavaju da ugovore neki biznis za sebe, recimo sa pepeljarama.A šta je uradila SNS? Izgradili smo dve industrijske zone, zbog kojih su u naš grad došli investitori poput „Zopasa“, „Kalcedonije“ i „Mekafora“, gde se zaposlilo više od hiljadu naših sugrađana. MSK ponovo radi zahvaljujući lično Aleksandru Vučiću. “Toza” polako staje na noge. „Tisaautomotiv“ u Kikindi otvara nove pogone u kojima će zaposlenje naći još naših sugrađana. I juče su u Kikindu dolazili investitori koji su razmatrali mogućnosti otvaranja pogona u našem gradu. Urađen je put do Bašaida, kao najgori deo puta od Kikinde do Beograda i Novog Sada, a sada zajedno sa “Putevima Srbije” sređujemo ulaz u naš grad. Uredili smo granični prelaz Nakovo i otvorili ga zahvaljujući i ličnom angažovanju Aleksandra Vučića, koji ga je i otvorio.

Granični prelaz za pet godina rada prešlo je oko 800.000 ljudi, a Kikinda više nije mesto gde autobusi okreću nego je postao grad kakav treba da bude. Značajni infrastrukturni projekti urađeni su i rade se u svim selima.

-Ulagali smo u biblioteku, otvorili muzej “Tera”, krenuli u rekonstrukciju gradske pijace i najvažnije, započeli projekat izgradnje fabrike vode. Broj stipendija studentima, kao i iznos istih, značajno je povećan i isplata ne kasni ni dan – napomenuo je Čujić.

U proteklih šest godina velika pažnja poklonjena je izgradnji i zameni kanalizacione i vodovodne mreže.

-Ipak, jedno je važno napomenuti. Kada je ulazio u Kikindu, Borko Stefanović je prošao pored hladnjače u vlasništvu Dragana Đilasa koja ni danas ne radi, a u koju je uloženo na stotine hiljada evra iz pokrajinskog i republičkog budžeta. Možda je prošao i pored hotela Narvik, kojim zapravo upravlja onaj ko ga je dočekao u Kikindi.E te dve sklike su najbolji pokazatelj kako rade Đilas, Milešević i ostali i kako bi izgledala Srbija i Kikinda kojom bi oni upravljali. I pokazali su to i u subotu. Umesto da su ponudili nekakvu politiku ili predlog za bolji život građana, uništavali su saobraćajne znake. Na kraju, što se tiče potpredsednika SNS, Milenka Jovanova, koji je po svemu sudeći postao opsesija svima u Đilasovom savezu, počevši od Željka Bodrožića, pa nadalje, tragikomično je koliko je Borko Stefanović lupio. Što bi rekao naš narod „lupio, pa ostao živ”.

Svakoga dana Jovanov razgovara sa građanima kako u Kikindi, tako i u Iđošu, u Nakovu, u Kozarcima, Ruskom Selu i svi ga ti ljudi vide svojim očima, rukuju se sa njim, porazgovaraju, ali eto, došao Đilasov Borko iz Beograda da im kaže da im se to samo učinilo i da veruju njemu, a ne svojim očima. Najzad, najčešće pitanje koje Jovanov dobija od građana je kada će odgovarati svi oni koji su se obogatili pljačkajući narod, a sa kojima u istom stroju korača i Borko Stefanović – zaključio je Ninoslav Čujić.

Čujić je zaključio i da će građani Kikinde vrlo brzo, u martu iduće godine, imati priliku da jasno pokažu šta misle o radu kako Srpske napredne stranke, tako i ostalih partija u zemlji.