U dežurnom vrtiću “Plavi čuperak”oko 80 mališana tokom leta

Više od 80 mališana, uzrasta od jaslenog do predškolskog, svakodnevno provodi vreme u vrtiću „Plavi čuperak“, koji dežura tokom letnjeg rasposta.

Godinama PU „Dragoljub Udicki“ organizuje dežurtva tokom letnjih mesece za sve one roditelje, koji rade u kontinuitetu i nemaju opciju za čuvanje dece tokom leta. Obično to bude vrtić sa najboljim uslovima za mališane od jaslenog do predškolskog uzrasta, a vodi se računa i da ima najveći kapacitet. Ove godine je to vrttć „Plavi čuperak“, u kom u toku dana sa decom radi oko 13 vaspitača, raspoređenih u dve smene.

 

Kako je rekla koordinatorka nastavnog programa za ovu nedelju, vaspitač Tatjana Terzin Branković, vaspitači rade prema programu, koji je malo opušteniji bez standardnih edukacionih segmenata, kao što je to slučaj tokom nastavne godine.

Rad sa decom je od pola sedam do 17 sati, a u tom periodu vaspitači prilagođavaju aktivnosti  prema uzrastu mališana, vremenskim uslovima tokom dana, kao i raspoloženju za neke stvaralačke aktivnosti

Deca se kao i vaspitači prilagođavaju uslovima, upoznaju jedni druge. Kako je Terzin Branković dodala i ove godine ima dece i iz okolnih sela, kao i vaspitača, te se tokom dva letnja meseca uz rad uče i razmenjuju iskustva, koje će već septembra naći i širu primenu u nastavi.