U četvrtak, u 15 sati IX Smotra narodnog izvornog stvaralaštva starih


KUD „Sunčana jesen“ kikindskog Udruženja penzionera 31. oktobra će organizovati Smotru narodnog izvornog stvaralaštva starih. Tradicionalno će smotru otvoriti najmlađi sugrađani, deca PU „Dragoljub Udicki“, nakon čega će se publici predstaviti pevači i folklorni ansambli iz Kikinde, ali i drugih mesta.

I ovoga puta organizatori, KUD „Sunčana jesen“ kikindskog Udruženja penzionera očekuju nastupe oko 130 učesnika, koji će se kroz pesmu i igru predstaviti publici. Organizaciju osim samih učesnika podržava, rekla je Jela Veličkov, predsednica KUD-a “Sunčana jesen” i grad Kikinda:

-Ovo je deveta smotra po redu. Do sada smo uspevali svake godine da odradimo i da nam grad bude pokrovitelj smotre. I ovoga puta je tako i ovoga puta će nam pomoći, kako bi mogli smotru da organizujemo i da budemo pravi domaćini.  Na smotri se očekuje učešće Kulturno umetničkih društava iz Kikinde, Nakova, Iđoša, Ruskog Sela, kao i iz Novog Sada. Više od 120 učesnika.

Smotra je planirana u četvrtak, sa početkom u 15 sati, u prostorijama kikindskog udruženja penzionera, čiji članovi skoro punu deceniju na ovaj način skreću pažnju javnosti na svoj umetnički rad u cilju negovanja kulture i tradicije naših naroda.