U Bolnici trenutno nema hospitalizovanih od korona virusa

U Opštoj bolnici se ovog momenta ne leči nijedan pacijent pozitivan na korona virus.Iako je situacija u našem gradu stabilna ne smemo se opuštati, ističe direktor ove zdravstvene ustanove dr Mirko Stojisavljević.

-Od 17. septembra nemamo nijednog kovid pacijenta na bolničkom lečenju. Nadam se da će takvo stanje ostati i dalje. Stabilna epidemiološka situacija dovela je do toga da od 1. oktobra naša ustanova prelazi na redovan režim rada – istakao je dr Mirko Stojisavljević.

Vraćanje u redovan režim rada u praksi podrazumeva da će se ambulantni pregledi obavljati u stopostotnom kapacitetu. Ambulanta za febrilna stanja i dalje ostaje da radi. Pacijenti koji nemaju temperaturu i dalje će na preglede u prijemno-trijažnu službu

Deo Internog odeljenja gde su bili smešteni kovid pozitivni pacijenti prazno je već tri dana i ukoliko ostane ovakva situacija ono će ponovo biti vraćeno u prvobitnu funkciju. Procedure oko rekonstrukcije Bolnice koja je najavljena su u toku odnosno raspisuje se tender za izvođača radova. Ona će doprineti znatno boljim uslovima za lečenje pacijenata i rad zaposlenih. Osim stacionarnog dela radovi su planirani i u novom delu Bolnice izgrađenom 1982. godine što je planirano u drugoj fazi. Treća faza radova obuhvatiće rekonstrukciju upravne zgrade i puteva u okviru bolničkog kruga.