U Bolnici registrovano 14 kovid pozitivnih, među njima troje medicinskih radnika

Prošle nedelje u Kikindi su, nakon dva meseca ,ponovo registrovani novooboleli od korona virusa. Deo zaraženih otkriven je i u Opštoj bolnici u Kikindi, napominje direktor dr Mirko Stoisavljević.

-Od ukidanja vanrednog stanja u maju do danas infektolog na Infektivnom odeljenju pregledao je 53 pacijenta sa sumnjom na kovid. Od tog broja hospitalizovane su 23 osobe i to oni koji su bili IGM pozitivni ili su imali obostranu upalu pluća. Kod 14 je registrovan novi virus korona. Osmoro je prebačeno na lečenje u Klinički centar Vojvodine, dvoje pacijenata se leči na Infektivnom odeljenu u Kikindi, a četvoro ih je kod kuće uz primenu obavezne samoizolacije – rekao je dr Mirko Stoisavljević.

Među zaraženima ima i medicionskog osoblja.

-Sad imamo troje zdravstvenih radnika koji su oboleli od korona virusa. Niko od njih nije se zarazio u Bolnici. U pitanju su dva lekara i jedan tehničar i svi oni su u kućnoj samoizolaciji – napominje naš sagovornik.

Ističe i da smo se svi previše opustili nakon prvog talasa ovog virusa te da je posledica toga trenutni broj obolelih, a očekuje ih se još. Upravo zbog toga u toku je ponovni premeštaj pojedinih odeljenja.Ambulantni pregledi rade se takođe u izmenjenim okolnostima.

Naš sagovornik apelovao je na sugrađane da budu odgovorni i da poštuju mere zaštite nošenje maski i držanje distance. Na ovaj način sačuvaće svoje zdravlje, ali i pomoći da zdravstveni sistem funkcioniše.