TV Rubin produžena dozvola za rad do 2025. godine

U Televiziju Rubin stigle su lepe vesti od Regulatornog tela za elektronske medije o čemu smo razgovarali sa direktorom Slavoljubom Miloševićem.

-Rešenjem Regulatornog tela za elektronske medije, zahvaljujući povoljnim ocenama o dosadašnjem radu TV Rubin našoj informativnoj kući produžena je dozvola za rad do 2025. godine. Dozvola je produžena za narednih osam godina, što znači da je analizirano prethodnih osam ili 10 godina našeg rada. Ocene su visoke za profesionalni i etički odnos rada redakcije TV Rubin. Pored toga, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje odobrena su nam sredstva za projekat “Moj pas gleda za mene” – istakao je Slavoljub Milošević, direktor.

Cilj projekta je pomoći slepim i slabovidim osobama kojih u Kikindi ima oko 500 da im se poboljašaju trenutni uslovi život.

Postoje psi vodiči za slepe osobe. Pošli smo od toga da je u bivšoj kasarni u Kikindi nekada bila odgajivačnica pasa. Postoje uslovi i infrastruktura za odgoj pasa, kao i ljudi koji su radili sa njima. Imamo osobe koje već dresiraju pse da budu vodiči. Da bi se takav pas stvorio dresurom neophodni su sertifikati koje je nemoguće dobiti u Srbiji. Dobijaju se od međunarodnih organizacija kojih ima u Sloveniji, Mađarskoj, Bugarskoj. Obuka je veoma skupa, košta 15.000 evra, tako da nam treba sopstveni kadar koji će imati sertifikate da obavlja ovaj posao što je i cilj naše medijske kuće i projekta koji ćemo realizovati – dodao je Milošević.

Naša medijska kuća očekuje i rezultate konkursa Ministarstva kulture i informisanja gde smo konkurisali sa projektom pod nazivom “Stop nasilju”.

-Nadamo se da ćemo i tim projektom u značajnoj meri doprineti da se nasilje smanji. Tokom leta imaćemo zanimljive serije i filmove. Omogući ćemo što većem broju malih i srednjih preduzeća da se predstave putem naše televizije. Govoriće o problemima i šta očekuju od nadležnih kako bi brže i bolje radili – rekao je direktor TV Rubin.

Ostaje nam da vam poručimo “Samo nas gledajte” i dalje. Pratite nas i putem sajta www.tvrubin.rs kao i na facebook stranici.